maandag 6 februari 2017

Project: "Wat staat er op jouw menu?"

Vandaag is ons nieuwe project gestart. We hebben het gehad over wat men in de verschillende landen eten.

Juf Annemieke heeft künefe gemaakt voor ons. Dat is een heel zoet toetje uit Turkije. We hebben allemaal een klein stukje geproefd.

Hier volgt het recept:

Je mengt 500 gram fijngesneden kadayif deeg (harig deeg te koop bij de toko) met 250 gram gesmolten boter. De helft van dit mengsen doe je in een quichevorm, daarover heen gaat een laagje mozzerella en als laatste de andere helft van het deeg. Dit bak je in 20-30 minuten in de oven op 200 graden.
Ondertussen maak je suikerstroop van 300ml water en 600gram suiker dit laat je 5 minuten onder voortdurend roeren, koken. Dan voeg je nog een theelepel citroensap toe en laat het nog 2 minuten koken. Als de künefe klaar is giet je de suikerstroop eroverheen en laat het 5 minuten staan. En... Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten